Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ediția a III-a a Memorialului „Valentin Boșca” la fotbal va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, la Park Arena! Competiția va reuni la start opt echipe: Prietenii lui Vali Boșca, Park Arena, Galacticii, Berarii Reșița, Milano, Arsenal, Voința Lupac, CSM Reșița U19!

De asemenea, va fi și un meci de old-boys în care vor juca foștii colegi ai regretatului portar al Reșiței: Gheorghe Popa, Ilieș, Petre Panescu, Videscu, Ioan Florea, frații Vaștag, Roco, Dan Avram, Leo Doană, Balaci, Ovidiu Telescu, Dincă, Zah, Cristian Bercsenyi, Boșco Vișatovici, Cosmin Buda, Cepoi, Calofir și Emil Șerban. Principalii organizatori ai evenimentului sunt Leontin Doană, Gheorghe Popa şi Boşco Vișatovici.

Născut la 29 februarie 1964, Valentin Boşca a început fotbalul în 1980, la juniorii Clubului Sportiv Școlar, unde a evoluat timp de doi ani sub comanda regretatului Ion Copăceanu. După juniorat, timp de 17 ani, din anul 1982 și până în anul 1999, a jucat pentru CSM Reșița, fiind unul dintre artizanii promovării de poveste din 1997. Ulterior, după o scurtă perioadă la Moldova Nouă, s-a transferat la Gloria Reșița, echipă la care a stat două sezoane, unul ca jucător, celălalt ca antrenor. Din 2001 a trecut la Arsenal Reșița, unde a rămas timp de șase campionate ca portar, apoi alte două ca antrenor. Din 2010 a revenit în Valea Domanului, unde a activat în cea mai mare parte a timpului ca antrenor secund şi responsabil cu portarii la echipa mare.

Unul dintre cei mai longevivi și fideli fotbaliști care au jucat vreodată pentru CSM Reșița, Vali Boșca s-a stins din viaţă, în 2021, la doar 57 de ani!

JCS-Ștefan Moraru