Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Păgubita nu știa exact dacă și-a pierdut portofelul sau dacă acesta i-a fost furat, însă a apelat la polițiști. Astfel, povestea a avut un final fericit!

„Necăjită că nu și-a mai găsit portofelul cu acte și bani, doamna Ecaterina din Moldova Nouă a venit să caute sprijin la poliție. Femeia de aproximativ 60 de ani le-a povestit polițiștilor că nu știe dacă și-a pierdut portofelul sau cineva i l-a furat, dar avea în el acte personale și o sumă de bani importantă pentru ea, aproximativ 800 de lei, pe care nu mai spera să îi recupereze. După ce au efectuat verificări în zona Pieței Agroalimentare din oraș, unde femeia le-a indicat că fusese joi la cumpărături, în scurt timp, polițiștii i-au găsit portofelul din care nu lipseau nici actele, nici banii. O altă persoană care lucra în zonă tocmai ce îl găsise și urma să îl predea poliției, la sfârșitul programului de lucru. Doamna Ecaterina a fost tare bucuroasă și recunoscătoare față de colegii de la Poliția Orașului Moldova Nouă care au ajutat-o să își recupereze bunurile, pe care nu spera să le mai găsească!“, transmite Poliția județului.

Oamenii legii au ținut să amintească faptul că orice bun găsit trebuie predat, în termen de 10 zile, fie autorităților, fie celui care l-a pierdut. Conform legii, bunurile mobile pierdute continuă să aparțină proprietarului lor. „Găsitorul bunului este obligat ca, în termen de 10 zile, să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea organului de poliție din localitatea în care a fost găsit, care are obligația de a păstra bunul timp de 6 luni, afișând la sediu un anunț privitor la pierderea bunului, cu menționarea tuturor elementelor de descriere a acestuia.“, a precizat Poliția Caraș-Severin.

JCS-A.M.