Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN. – „Casa cu iederă cu roșie“ din Timișoara a întrunit cele mai multe voturi (395), locul secund fiind ocupat de „Casa din Bratova“ (365 de voturi). Printre finaliste s-au mai aflat şi două case din Valea Almăjului!

Aflat la a doua ediție, concursul de fotografii „Cea mai frumoasă casă din Banat – ediția 2021“, organizat de Muzeul Național al Banatului, și-a desemnat câștigătorul. În concurs au intrat circa 100 de participanți care au trimis fotografii cu cele mai frumoase case din zona Banatului, iar în urma selecției făcute de către un juriu de specialiști au fost aleşi 12 finaliști.

Din 754 de voturi exprimate de către public, cele mai multe (395) au mers la „Casa cu iederă roșie“, fotografia fiind făcută de Andreea Baltă, locul al doilea fiind ocupat de către „Casa din Bratova“ care a obținut 365 de voturi, fotografia aparținând lui Rusalin Fîc, nimeni altul decât directorului Clubului Sportiv Municipal Reșița. Locul al treilea pe podium a fost ocupat de „Casa Brück“ care a întrunit 281 voturi, fotografia fiind trimisă de Timea Gyorfi. Printre cele 12 finaliste s-au mai aflat şi două case din Valea Almăjului, fotografiile fiind făcute de Bettina Varga şi Claudia Bugar.

Iată clasamentul final al concursului:

Andreea Baltă – „Casa cu iederă roșie“- 395 voturi

Rusalin Fîc – „Casă din Bratova“- 365 voturi

Timea Gyorfi – „Casa Brück“ – 281 voturi

Claudia Tănăsescu – „Casa din Elisabetin“ – 231 voturi

Ioana Andrita – „Banca de Scont din Timișoara“ – 223 voturi

Simona Vîlceanu – „La Vechea Moară“ – 180 voturi

Bettina Varga – „Acasă – Valea Almăjului“- 174 voturi

Claudia Bugar – „Ravensca Houses“ – 152 voturi

Diana Cristea – „Casa Fermecată“ – 111 voturi

Flavius Ignea – „Gospodărie șvăbească din Bulgăruș“- 105 voturi

Adrian Petru Stepan – „Sărăcuța“- 99 voturi

Maxim Nedelcu – „Ograda olarului“- 99 voturi

„Mulțumim frumos tuturor celor care ne-au ajutat să găsim cea mai frumoasă casă din Banat! Mulțumim frumos celor peste 100 de participanti la concurs, mulțumim frumos celor 754 de votanți, mulțumim tuturor celor care iubesc frumosul și îl duc după ei oriunde s-ar afla“, a fost mesajul transmis recent de Muzeul Național al Banatului.

Finaliștii vor fi premiați marți, 7 decembrie, la bastionul Theresia din Timișoara. Premiile, constând în cărți și obiecte de artă, vor fi în valoare de 10.000 lei și vor fi împărțite astfel: locul I – 4.000 lei, locul II – 2.500 lei, locul III – 1.500 lei, mențiuni – 2.000 lei. Cele 12 fotografii vor avea ocazia să reprezinte câte o pagină din Calendarul Naţional al Banatului 2022.

JCS-Nicoleta Moraru