Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Loredana Palcovici, preşedintele Dogs Center, a reuşit să adune donaţii cât să hrănească toţi câinii Reşiţei.La finele săptămânii trecute, cinci căţeluşi găzduiţi de padocul din Minda au fost salvaţi de către reprezentanţii asociaţiei reşiţene Dogs Center, unii dintre ei urmând să ajungă în perioada următoare în Occident, fiind deja rezervaţi pentru adopţie. Asta la câteva zile după o vizită făcută padocurilor din municipiu pentru a le duce hrană uscată, donată de reşiţeni. Cu acest prilej, Loredana Palcovici, preşedinta organizaţiei reşiţene, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au donat bani sau hrană pentru animale: „În total, s-au strâns 26 de saci de bobiţe şi vă asigur că toţi căţeii au primit bobiţele donate“.

Iniţiativa a pornit pe un site de socializare, unde Loredana Palcovici şi-a publicat o dorinţă pentru ziua ei, care coincide cu sărbătoarea de Halloween. Aceasta a fost ca fiecare persoană interesată să doneze câte un sac de hrană uscată pentru câinii din padocurile reşiţene sau banii necesari pentru cumpărarea acestuia.

„Ziua de 31 octombrie unora li se pare a fi o mare sărbătoare, mai ales pentru copii, deoarece este Halloween, iar toată lumea se pregăteşte de petrecere în costume cât mai înfiorătoare, spune preşedintele Dogs Center. Chiar şi pentru câinii de la padocurile din Reşiţa, cel de la Minda şi de pe Drumul Lupacului, a fost sărbătoare. (…) Întotdeauna mi-am dorit să pot ajuta cu hrană adăposturile primăriei, însă din păcate nu am strâns niciodată destui saci pentru a-i hrăni pe toţi cei din adăpost. Acum am reuşit să strâng numărul necesar de saci pentru a sătura cei peste 300 de câini din cele două adăposturi. Sunt fericită că, măcar pentru o zi, am reuşit să le ofer hrana necesară şi le-am acordat mai mult decât primesc zilnic. Nu m-am gândit la un cadou pentru mine, chiar dacă am multe dorinţe, legate atât de mine, cât şi de viaţa mea personală. Însă dorinţa pe care mi-am pus-o şi care s-a şi împlinit este una pe care o am de multă vreme şi pe care mi-aş dori-o împlinită în fiecare zi“.

Antoniu Mocanu