Șpriț de vară la Romarta, lăsat fără sifon... - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – …sau povestea unei terase noi din centrul Reșiței, închisă fără să fi fost inaugurată!

S-a bucurat primarul Ioan Popa acum vreo doi ani, atunci când o firmă din oraș și-a arătat dorința de a investi în spațiul respectiv.

„Termoconstruct a achiziționat o bună parte din fosta Romarta, parter și etaj, vroiau să facă un hotel cu circa 20 de camere, o terasă etc. M-am bucurat pentru că Reșița are capacitate de cazare cam de 500 de paturi. Au spus că vor terasă și am stabilit că pot să facă terasă sezonieră, la fel ca celelalte terase din centru”, spune primarul.

Zis și făcut! S-a făcut un contract de închiriere pe suprafața respectivă pentru terasă sezonieră. Firma în cauză a demarat construcția, al cărei schelet metalic și termopane trecătorii le-au putut vedea până recent. Apoi trecătorii n-au mai văzut nimic. Petru că terasa nu prea era numai de vară.

„Am avut discuții pentru că erau elemente din terasă care nu puteau fi retractabile și nici nu s-a plătit chiria o perioadă de timp. Noi am somat firma, i-am pus în întârziere, apoi am cerut să demoleze terasa în primul rând pentru neplata chiriei”, a explicat Popa.

Așa a dispărut „terasa” fără să-și fi înecat nimeni amarul la mesele ei, așteptând să se oprească ploaia… până la zi. Fiindcă pe timp de iarnă nu se bea nimic la terasă!

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Arhivă JCS