Caraş-Severin, Romania

În perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorii Serviciului Inspecţie şi Control, din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, au efectuat controale în unităţile de procesare a cărnii şi laptelui, precum şi în magazinele, supermarket-urile şi pieţele agroalimentare din judeţ.

Inspectorii au urmărit respectarea de către comercianţi şi producători a condiţiilor de igienă în spaţiul de depozitare sau valorificare a produselor alimentare, precum şi respectarea normelor privind regimul termic de păstrare a produselor de origine animală. „Au fost efectuate 177 de controale, din care 42 în unităţile de alimentaţie publică, 39 în restaurante şi fast-food-uri şi 96 în măcelării, carmangerii, precum şi în magaziile de depozitare a produselor de origine non-animală“, ne-a declarat dr. Dorin Imbrea, consilier superior în cadrul Serviciului de Igienă şi Sănătate Publică-Veterinară.

Controalele inspectorilor DSVSA s-au lăsat cu amenzi şi avertismente pentru deficienţele constatate. „Pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor de origine animală au fost aplicate amenzi în cuantum de 1.200 de lei. Avertismentele date de inspectorii noştri au vizat în special producătorii şi comercianţii care nu erau echipaţi corespunzător. Au existat cazuri în care produsele de origine animală nu erau separate de cele de origine non-animală, motiv pentru care s-au aplicat avertismente.

Din fericire, nu am găsit carne stricată expusă pentru comercializare şi nici alte produse cu termen de valabilitate expirat“, a mai precizat dr. Dorin Imbrea.

Roxana Nafiru
[email protected]