Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Vechiul și noul primar al municipiului a depus ieri jurământul, alături de alți 18 aleși locali! Spunem 18, pentru că în cazul celui de-al 19-lea, independentul Traian Pleșa, o judecătoare a invalidat mandatul, aruncând astfel la gunoi cele aproape 700 de voturi cu care acesta obținuse un loc în noul legislativ local de la Caransebeș!

Primarul Felix Borcean l-a felicitat pe Traian Pleșa, prezent ieri în sală ca simplu locuitor, despre care edilul a spus că ar fi fost un câștig pentru legislativul local. Borcean a avut un mesaj și pentru membrii Consiliului Local: „Mi-aș fi dorit ca lucrurile să se desfășoare normal și la Caransebeș. Eu îl felicit pe dl Traian Pleșa pentru scorul obținut, pentru curajul de a candida independent și pentru faptul că a dorit să se implice din nou în administrația locală, cred că ar fi fost un câștig pentru Caransebeș. Vă aplaud, dle Pleșa, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Hai să fim optimiști pentru acest mandat, fără discuții care să nu ne facă cinste, așa cum s-a mai întâmplat, haideți să studiem bine proiectele de hotărâre și să votăm în cunoștință de cauză, fără implicarea altor persoane care să dicteze votul.”

Prefectul Ioan Dragomir a precizat că noul for legislativ ar fi arătat mult mai bine dacă ar fi fost mai multe femei și nu doar una, în persoana liberalei Mihaela Muntean. Sfatul prefectului pentru consilieri și primar? „Vă sfătuiesc să puneți interesul municipiului și al locuitorilor înaintea celor de partid sau personale!”, le-a transmis Dragomir noilor aleși locali.

În calitate de viitor președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu a reiterat faptul că municipiul Caransebeș va avea un sprijin în persoana sa la Reșița, sprijin care va fi simțit chiar în zilele următoare: „Îmi amintesc cu emoție că acum mulți ani în urmă, în 2000, am depus și eu jurământul în această sală. Vă asigur că veți avea în mine un sprijin la Consiliul Județean, iar Marius Isac, în scurta perioadă de interimat, va ajuta municipiul Caransebeș, o să vedeți chiar în zilele următoare.”

Ultimul cuvânt l-a avut Prea Sfințitul Lucian, episcopul Caransebeșului, care a amintit că a petrecut deja 24 de ani la Caransebeș, adică 6 mandate de aleși locali. În stilul său împăciuitor, acesta a cerut înțelegere în folosul caransebeșenilor. „Haideți să lucrăm articulat și să dezvoltăm această cetate. Am auzit și eu că în ședințele dumneavoastră se mai întâmplă și lucruri nepotrivite, neortodoxe am zice noi. V-aș ruga din toată inima să căutați pacea și să vă înțelegeți. Să avem liniște în județ, dle președinte Hurduzeu, și în Cetatea Caransebeșului, dle primar Borcean!”, a punctat printre altele episcopul Lucian, care a înmânat prefectului Dragomir și primarul Borcean distincția Ordinul Eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”.

Rămâne de văzut dacă noii aleși locali vor ține cont de recomandările primite. Prima ocazie, chiar azi, de la ora 15, când noul consiliu local se reunește pentru a vota comisiile de specialitate.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu