Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Doar liderul Nera Bogodinț a marcat un singur gol în deplasarea de la Șoșdea, de ajuns pentru cele trei puncte, în timp ce Magica Balta a făcut scor cu Mehadia (7-0). Nu a fost însă și scorul etapei, pentru că cei de la Vrani au marcat de 10 ori în poarta celor de la Oțelu Roșu!

După dușul rece cu Nera Bogodinț, „băltăreții” Caransebeșului au revenit în fața propriilor suporteri la partida cu Mehadia. Un joc despre care nu ar fi prea multe de spus, doar că antrenorul Petre Bona a trimis încă din primul minut mai mulți jucători care nu începeau titulari, ținându-i pe bancă pe veteranii Feneș, Bona sau Dovlete, în timp ce portarul Petruț a avut ceva probleme personale și a fost învoit la această partidă. A fost 7-0 la final, cu trei goluri reușite de juniorul „Vily” Stancu, alături de acesta mai punctând și Duțescu, Străin (11 metri), Derbac și Avramovici. Pentru Balta a debutat și fostul fundaș de la CSM Reșița și Voința Lupac, Flavius Cega, transferat săptămâna trecută de gugulani.

Iar dacă despre partida de pe stadionul CFR n-au fost prea multe de spus, antrenorul Petre Bona ne-a vorbit despre înfrângerea de la Lupac, recunoscând că jocul a fost pierdut în primul rând pe greșelile elevilor săi. Un tip calm de felul lui, Bona n-a trecut însă cu vederea arbitrajul, antrenorul de la Magica Balta fiind avertizat, de altfel, cu cartonaș galben: „La Lupac, cu Bogodințul, am pierdut pe mâna noastră. Ei au jucat mai agresiv, dar așa se joacă fotbalul și și-au luat și toate măsurile, inclusiv arbitraj, observatori, toți erau de la Reșița. Nu pot să fiu calm la nesfârșit când vezi că nu-ți dă ce-i al tău, dacă nu era, nu era. Adversarii au recunoscut că noi am avut două lovituri de la 11 metri, dar eu vorbesc doar de acel henț clar, nu puteam să fiu calm. Calm, calm, dar până la o limită. Fiecare știm regulamentul, și eu am fost la ședințe. Da, e adevărat, dacă-ți dă în picior și de acolo îți vine în mână, nu e 11 metri. Dacă luftezi și-ți vine în mână e henț. Nu mai zic că mingea ajungea la jucătorul meu, era fază clară de gol. De asta mi-am ieșit din fire, am și eu o limită, de aia am luat și galben. Dar pe de altă parte, repet, cu Bogodințul am pierdut pe mâna noastră, de fiecare dată când ne-am apropiat, am luat golurile pe care le-am luat, pe greșelile noastre.”

În cea mai interesantă partidă a etapei din weekend, liderul din Bogodinț a trecut la limită, 1-0, de una din echipele bune ale Ligii a IV-a, Voința Șoșdea, prin golul marcat de Dalea încă din primul sfert de oră. Un joc în care trupa lui Flavius Costescu a dat o replică destul de consistentă echipei de pe primul loc. Tot echilibrat a fost și duelul de la Dognecea, dintre Minerul și Viitorul Armeniș (1-2). Chiar dacă gazdele au fost cele care au deschis scorul, elevii lui Ion Bica au reușit după pauză să marcheze de două ori, asigurându-și cele trei puncte care-i mențin la egalitate de puncte, 18, cu Nera Bogodinț și Magica Balta.

Alte rezultate din etapa a VII-a: Anina-Zervești 5-2, Vrani-Oțelu Roșu 10-0, Moldova Nouă-Oravița 3-0 și Mundo-Bozovici 2-6. În clasament, așa cum spuneam, primele trei sunt, în ordine, Nera Bogodinț (un joc mai puțin), Magica Balta și Viitorul Armeniș, în timp ce pe ultimele poziții se află Dognecea, Zervești și Mundo.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu