Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul PSD Silviu Hurduzeu a detaliat modul în care comercianții trebuie să informeze consumatorii despre practicile înșelătoare de reducere a gramajului produselor, fără reducerea prețului!

„Pentru că ne gândim la oameni! PSD apără românii de practicile înșelătoare ale comercianților care modifică gramajul unor produse, dar le păstrează prețul. Este celebrul fenomen numit «shrinkflation», de scumpire mascată, prin care un produs își păstrează ambalajul și forma, dar greutatea sa scade. ANPC a emis ordinul prin care operatorii economici sunt obligați să informeze consumatorii cu privire la modificarea cantităților de produs, având prezentarea, ambalajul, forma identice, chiar și în condițiile menținerii aceluiași preț. Este un lucru pe care PSD l-a cerut insistent de-a lungul timpului și care, iată, și la imboldul Premierului Marcel Ciolacu, devine astăzi realitate.“, a subliniat deputatul cărășean.

Potrivit oficialului, vorbim despre o formă de a-i proteja îndeosebi pe românii cu venituri medii și mici, care sunt cel mai puternic afectați de asemenea practici comerciale care, într-un final, îi sărăcesc. „Astfel de cerințe legale există și în alte țări ale Uniunii Europene și reprezintă un act prin care se restabilește încrederea între cel care vinde și cumpărător.“, a încheiat șeful social-democraților cărășeni.

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. Van Ghelie Reply

    Adevărul ca prin aceasta măsură va creste la valori inimaginabile nivelul de trai al poporului român! O realizare demna de Dorelus politicus ( recte Silvică &co.)!

Adaugă comentariu