Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La îndemnul Patriarhiei Române, Episcopia Caransebeșului a venit în întâmpinarea nevoilor persoanelor care au avut de suferit în urma inundațiilor din județul Vaslui!

Episcopia Caransebeșului a hotărât să susțină mai ales localitățile sinistrate din județul Vaslui, respectiv Episcopia Hușilor, datorită faptului că această parte de țară este una mai puțin dezvoltată, cu persoane aflate în grad accentuat de sărăcie, dar și datorită similitudinilor istorice și bunei frățietăți existente între cele două eparhii.

Duminică, 29 septembrie și la praznicul Acoperământul Maicii (1 octombrie), la nivelul parohiilor din Episcopia Caransebeșului a fost organizată o colectă în bani, rezultând suma de 109.557 lei. Prin intermediul Sectorului Social Filantropic al Episcopiei Hușilor, această sumă va fi distribuită familiilor celor mai încercate de inundații, care în această perioadă premergătoare sezonului rece își reconstruiesc căminele.

Centrul Eparhial Caransebeș aduce mulțumiri preoților și credincioșilor implicați în realizarea colectei și care prin truda lor aduc un strop de mângâiere și alinare familiilor greu de încercate de această calamitate.“, se arată într-un comunicat al Episcopiei.

JCS-L.A.

Adaugă comentariu