Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Nu au fost uitați nici profesorii acestora, și ei primind cuvenita recunoștință. Amfitrioni au fost primarul Felix Borcean și city managerul Florin Bogdea, ambii cadre didactice!

„La mulți ani dascălilor și elevilor, felicitări pentru performanțele pe care le-ați avut în anul școlar trecut și probabil le veți mai avea. Am ținut să sărbătorim în proaspăt renovata sală a primăriei, e prima manifestare și am ținut să fie alături de dumneavoastră, elevi și profesori. Am emoții, pentru că am ajuns în ipostaza de a-mi premia foști colegi, soră, soție, dar totodată mă bucur pentru performanțele pe care le aveți împreună cu elevii, cu toții sunteți performanți, toate performanțele pe care le premiem azi sunt obținute la olimpiadele naționale!”, le-a spus primarul Borcean performerilor caransebeșeni la olimpiadele naționale.

În total, 40 de elevi și 27 de profesori, chiar dacă nu toți au fost prezenți, unii dintre tineri fiind deja studenți, alții fiind implicați în diverse concursuri de weekend. Premiile s-au ridicat la aproape 40 de mii de lei în total, bani din bugetul local. Olimpicii au primit între 500 de lei (pentru participare) și 1.500 de lei (locul I), iar cei care i-au pregătit au fost premiați cu câte 500 de lei de persoană. De asemenea, 1.000 de lei a primit și Ana Maria Dragoș, pentru cea mai mare medie din județ la examenul de capacitate din acest an.

Alți performeri au fost Tudor Voica (bronz național la Matematică), Lucian Ștefan (campion național de atletism), Fabian Turnea (bronz la Informatică) sau Nicoleta Dragomir (care a inventat un pancreas artificial revoluționar în gestionarea diabetului). Felicitări merită însă toți elevii premiați sâmbătă și cadrele didactice care i-au pregătit, aceștia făcând cinste școlilor de unde provin (Colegiul Național „Traian Doda”, Colegiul Național „C.D. Loga” și Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu”), și, implicit, municipiului Caransebeș.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu