Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Distribuție Gaz Ezeriș-Fârliug-Zorlențu Mare a inițiat, vineri, achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comunele Ezeriș (Ezeriș și Soceni), Fârliug (Fârliug Scăiuș, Remetea Pogănici și Dezești), Zorlențu Mare (Zorlențu Mare și Zorlencior)“!

Obiectul achiziției îl reprezintă elaborarea documentației tehnico-economice, fazele DTAC/PAC+POE+proiect tehnic PT și detalii de execuție DDE, cu verificările la exigențele necesare și asistență tehnică, valoarea totală estimată a contractului fiind de 619.517,50 lei, fără TVA, bani din fonduri bugetare. Termenul limită de depunere a ofertelor este 14 octombrie.

Elaborarea documentației este, evident, necesară lansării procedurilor de achiziție a execuției propriu-zise a lucrărilor, dar mai ales accesării celor 16 milioane lei alocați acestui proiect prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“!

Potrivit ultimelor date centralizate și comunicate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din Caraș-Severin au fost depuse 17 cereri de finanțare în valoare totală de 266,13 milioane lei, din care la 30 iunie 2024 nu fusese contractat și, în consecință decontat, niciun leu! În condițiile date, prezentul proiect are toate șansele să fie și primul contractat pentru finanțare! Conform cererii de finanțare inițiale, această rețea lungă de 89 km ar urma să alimenteze cu gaze 1.791 de gospodării din localitățile menționate.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu