Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Numărătoarea celor nefinalizate se reportează pentru la primăvară, ba chiar pentru iarna viitoare!

În condițiile în care Reșița este un de câțiva ani un mega-șantier, în care regăsești oriunde privești șantiere mari, mijlocii și mici (dar și obiective care ar necesita transformarea în șantier), e destul de dificil să urmărești ca simplu cetățean, obiectiv, indicatori de genul calității execuției sau încadrării în termenii contractului. Că, subiectiv, impresia generală este că se lucrează neglijent și foarte încet, iar pe alocuri chiar prost și deloc.

Despre stadiul în care se află execuția unor proiecte mari și/sau de durată (altele decât cele care au legătură cu reintroducerea tramvaiului), ne-a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, administratorul public al municipiului, Claudiu Kiss. Cel mai apropiat termen de finalizare al unor lucrări, pentru care a și fost avansată o dată certă, ar fi 30 octombrie, în cazul Școlii Gimnaziale Nr. 8. Pe lângă aceasta, „în toamna aceasta foarte multe obiective vor fi date în folosință: Grădinița „Floarea Soarelui“, Blocul Fetelor, Școala Pittner, Școala și Grădinița Dealu Mare.“, a precizat acesta. Mai precis, Școala Gimnazială Nr. 7 este finalizată dar nu recepționată, Grădinița „Floarea Soarelui“ urmează a fi recepționată în cel mult două săptămâni, la Blocul Fetelor lucrările sunt aproape gata, recepția urmând a fi făcută în circa o lună, lucru care ar fi valabil și pentru Școala Pittner (pentru care nu a fost precizat însă un termen de recepție).

„Lucrările efectuate de Strabag în Mociur au termen contractual luna decembrie 2024. Este posibil să avem o întârziere de o lună, ceea ce nu este mult la o lucrare de o astfel de anvergură. Partea de infrastructură de drum este terminată și urmează așternerea asfaltului. Semnalele sunt că putem finaliza chiar în intervalul prevăzut în contract dar, dacă va fi foarte frig afară, nu vom putea turna asfalt în respectivele zile. Credem însă că se poate termina până în decembrie.“, a precizat city-managerul Reșiței.

Există și proiecte etapizate, ale căror termene au fost prelungite, între care și cel al Grădiniței „Palatul Fermecat“ care va trebui să fie finalizat în primăvara anului următor. Tot pentru 2025, dar spre sfârșit, a fost stabilită finalizarea lucrărilor la noul Centru Multifuncțional, construit pe locul vechiului bazin de înot.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu