Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Valoarea contractului a crescut cu un milion de lei față de procedura anulată în iulie, în lipsa ofertelor de la constructori!

Primăria Municipiului a inițiat ieri, pe SEAP, o doua încercare de a achiziționa lucrările aferente „Extinderii stocului locativ public pentru construcţii de locuinţe sociale în Zona Urbană Funcţională nr. 4 – Cartier Stavila şi Marginea pentru populaţia din zonele urbane marginalizate – Etapa II“. Față de prima încercare, inițiată în iunie, plafonul valoric estimat al lucrărilor a fost ridicat de această dată cu circa un milion, la 15,267 mil. lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 15 octombrie.

Amplasamentul noilor blocuri, similare cu cele două din etapa I aflate în faze avansate de execuție, se află în zona intersecției străzilor Văliugului cu Primăverii (pod Lend). Fiecare din cele două unităţi locative de tip locuințe colective (blocuri) încadrabile nZEB va avea câte 22 de apartamente, cu un total de 40 de apartamente de 2 camere şi 4 apartamente de 3 camere. Proiectul mai prevede şi amenajarea spaţiilor verzi, aleilor pietonale şi platformelor carosabile adiacente, precum şi a unui număr de 52 de locuri de parcare, din care 6 rezervate vizitatorilor şi 2 persoanelor cu dizabilități.

Proiectul, finanțat cu fonduri ale Uniunii Europene, prin PNRR – componenta C10 – Fondul Local 1.2., are ca obiectiv general îmbunătățirea condițiilor de locuire prin extinderea stocului locativ din zonă, relocarea şi asigurarea de locuințe familiilor de tineri cu vârsta între 18-35 de ani ce locuiesc în locuințe publice izolate, supraaglomerate sau nesigure structural. În proximitate, Primăria Reșița intenționează să construiască și o parcare multietajată de 600 de locuri, integrată unui sistem intermodal, unde cei care vor să acceseze zona montană își vor putea lăsa mașinile, pentru a-și continua drumul cu autobuzele electrice spre Semenic.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu