Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – La fostul Liceu Forestier va începe în această toamnă reabilitarea energetică, după ce primarul Caransebeșului a semnat joi contractul cu firma din Reșița care se va ocupa de lucrări!

Liceul „Dacia” a fost primul pentru care Primăria Caransebeș a depus proiect de reabilitare energetică, în 2021, pe Fondul de Mediu, însă abia în acest an a primit finanțarea. „Am semnat încă un contract important privind unitățile de învățământ din Caransebeș, privind reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic <<Dacia>>, prin Administrația Fondului de Mediu. Lucrările vor începe în cel mai scurt timp.”, a precizat primarul Felix Borcean.

„Cei din urmă vor fi cei dintâi”, a spus și city managerul Florin Bogdea, fost director al Liceului „Dacia”, bucuros că vor începe lucrările de reabilitare energetică. „Astăzi, la Primăria Caransebeș, a fost semnat contractul cu firma constructoare de la Liceul Tehnologic <<Dacia>>. Este o dorință a mea, pentru că am fost atâta timp directorul liceului, a fost primul liceu introdus pe reabilitare, pe Fondul de Mediu, dar din păcate lucrurile au mers mai greu la Mediu decât la PNRR. Iată că până la urmă am reușit să semnăm contractul pentru reabilitarea energetică a liceului. Vor fi schimbate structura de acoperiș, fațada, geamurile termopan, toate sălile de clasă, toaletele și holurile vor fi reabilitate, vor fi montate celule fotovoltaice pe acoperiș, va fi și o zonă de încărcare electrică pentru mașini. 5,7 milioane de lei (aproximativ 90 la suta din totalul proiectului) vin pe Fondul de Mediu, restul de 10 la sută reprezintă contribuția noastră.”, a explicat Bogdea.

De altfel, city managerul Primăriei Caransebeș a și fost într-o scurtă vizită la fața locului cu constructorii, pentru a stabili dacă lucrările vor afecta bunul mers al cursurilor. „Am și fost pe teren, tocmai asta am discutat cu reprezentanții constructorului și directoarea liceului, se vor începe lucrările cu partea de acoperiș, se va continua cu etajul 3. În acel moment se va funcționa cu elevii pe celelalte două etaje, pentru că există intrări separate. Constructorul are la dispoziție 24 de luni de la prima decontare de lucrări, dar nu mai mult de 36 de luni.”, a concluzionat Bogdea, cu speranța că în 2026 liceul va arăta ca nou.

JCS-R.M.