Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – E vorba despre o linie electrică de 20kV ce urmează a fi supusă modernizării pe raza orașului Bocșa și a comunelor învecinate!

Rețele Electrice Banat S.A. a inițiat o procedură de achiziție pentru „Lucrări de Modernizare LEA 20 kV Avicola Berzovia prin trecerea parțială din LEA în LES a rețelei MT, transformarea PT aeriene în PT în anvelopă de beton și modernizarea rețelei LEA JT din localitățile Duleu, Remetea Pogăniș, Valea Mare, Bocșa – strada Binișului“. „Achiziția lucrărilor este necesară pentru îmbunătățirea calității serviciului de distribuție a energiei electrice, reducerea riscurilor de accidente, respectarea cerințelor stabilite prin «Standardul de performanță ANRE» referitoare la continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.“, se arată în descrierea succintă a anunțului.

Zona proiectului se află pe terenuri aparținând domeniului public sau privat, situate administrativ în Bocșa, Berzovia, Ramna și Fârliug. Linia electrică subterană LES 20 kV proiectată va fi pozată pe un traseu cuprins în intravilanul orașului Bocșa, între localitățile Ramna, Bărbosu, Valeapai, Duleu, Valea Mare (cablu pozat sub rigola DJ 585, DJ 587 si DC 87), în intravilanul și extravilanul localității Fârliug (pe domeniu public) și între Fârliug și Remetea-Pogănici (cablu pozat sub rigola DN58A), între posturile de transformare (PT) incluse în zona de aplicabilitate. De asemenea este cuprinsă zona LEA 20 kV Avicola Berzovia între Bocșa și Ramna, racordurile din intravilanul localității Ramna, cât și LEA JT (joasă tensiune) în intravilanul localităților Remetea-Pogănici, Valea Mare și Duleu (doar branșamentele).

Practic, în limitele contractului cu o durată de 42 de luni, estimat la aproape 70 de milioane de lei, bani din fonduri UE, urmează a fi înlocuite toate instalațiile depășite tehnic cu instalații noi, performante. Modernizările avute în vedere vor avea „o influență directă asupra pierderilor din rețea precum și asupra consumului individual la nivelul locuințelor și prin urmare vor conduce la o amprentă locală mai scăzută de dioxid de carbon“, se mai precizează în anunțul de licitație.

JCS-Walter Fleck