Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Și amenzi de 417.000 de lei, acesta este tabloul minivacanței care tocmai s-a încheiat cu… 1.046 de fapte contravenționale. Au fost de asemenea reținute 35 de certificate de înmatriculare!

În cele 5 zile (în perioada 14-18 august), cărășenii au sunat de 365 de ori la Poliție, 315 dintre aceste apeluri fiind redirecționate prin sistemul 112. Situația a fost prezentată de comisarul-șef Ciprian Lăzărescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de col. Gabriel Tănase, prim adjunct al inspectorului șef al Jandarmeriei cărășene, și Adelina Rus, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin.

Oamenii legii au derulat și 78 de acțiuni și controale, fiind prezenți la 34 de manifestări cultural-artistice și religioase, rugi, festivaluri și zile ale localităților, unde – din fericire – nu s-a întâmplat nimic grav. Grav a fost doar un accident din cele 5 înregistrate, produs pe DN 6, soldat cu un rănit grav, un pieton agățat de un autoturism. De la începutul anului au fost înregistrate în total 206 accidente rutiere, dintre acestea 32 fiind grave. Față de aceeași perioadă din 2023, numărul persoanelor decedate și cel al persoanelor rănite grav sunt în scădere, fiind înregistrate 13 decese, față de 14 anul trecut, respectiv rănirea gravă a 27 de persoane, față de cele 32 de persoane rănite grav anul trecut, în perioada similară.

Tot în minivacanță, unii au fost potcoviți cu ordine de restricții. Au fost emise 5 asemenea documente provizorii, pentru fapte de violență în familie. Tabloul, la capitol rutier, a fost completat de câteva scoruri pozitive la drugtest și ceva rezultate, deloc lăudabile, la alcooltest. Inclusiv un mopedist de 63 de ani, care circula băut, cu permisul anulat…

JCS-A.M.