Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Adrian Torma, viitorul primar al orașului, critică gestionarea câinilor maidanezi și acuză administrația actuală de dezinteres!

Senatorul, care urmează să preia funcția de primar al orașului Moldova Nouă, și-a exprimat nemulțumirea față de situația câinilor maidanezi din oraș, într-o postare recentă pe pagina lui de Facebook. Acesta a menționat că în dimineața zilei de vineri a primit o filmare care surprinde o haită de câini vagabonzi pe străzile orașului și a subliniat că „această problemă persistă din cauza lipsei de interes din partea actualei administraţii“. Ce-i drept, câinii vagabonzi pot deveni periculoși din cauza diverselor situaţii, cum ar fi comportament teritorial, lipsa hranei, protecția puilor și experiențe negative anterioare cu oamenii.

Torma a criticat în termeni duri modul în care este gestionată problema câinilor fără stăpân, afirmând că, deși există un adăpost care consumă între 30.000 și 40.000 de lei pe lună, orașul este plin de câini vagabonzi, nu există campanii de sterilizare și nici primarul sau viceprimarul nu par să se ocupe de acest subiect. El a comparat aceste costuri cu cele din mandatul său anterior, când cheltuia aproximativ aceeași sumă într-un an întreg pentru întreținerea adăpostului. „Ceea ce ar trebui să ne reamintim este faptul că în mandatul meu am pregătit documentația și locația pentru un adăpost de câini la Vărad, gestionat cu personalul de la ajutorul social, având cheltuieli extrem de mici, sub 3000 de lei pe lună. Mai obțineam bani din sponsorizări și de la un ONG care ne sprijinea.“, a scris Torma pe Facebook. El a făcut un apel către actualul primar să folosească cu responsabilitate lunile rămase din mandat pentru a servi comunitatea, iar „dacă nu se simte capabil, să își dea demisia sau să accepte ajutorul său“.

În plus, Torma a adus în discuție și alte probleme ale orașului, precum blocarea proiectelor cu lucrări nefinalizate, neglijența în întreținerea spațiilor verzi și lipsa unei relații transparente cu cetățenii. „Orașul se degradează într-un ritm uluitor!“, a avertizat acesta, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a opri acest declin.

JCS-Denis Dutca