Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La finalul Campionatului Național de lupte pe plajă, Reșița a reușit să califice doi sportivi la Campionatul European ce se va desfășura la Timișoara!  De asemenea, la U13, Andrada Dință și-a păstrat și în 2024 titlul de campioană națională la lupte pe plajă, titlu ce-l obține de cinci ani încoace!

„În ultimul timp am reușit să obținem rezultate foarte bune, an de an ne întoarcem acasă cu multe medalii de la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, iar în perioada 10-17 iunie am participat la Campionatul Național de lupte pe plajă, acolo unde au fost toate categoriile de vârstă: U10, U13, U15, U17, U20 și seniori. A fost o săptămână încinsă, foarte mulți sportivi au participat, peste 700 s-au luptat pentru medalii. De la Reșița am reușit să calificăm doi sportivi la Campionatul European de lupte pe plajă, ce va fi în iulie, la Timișoara. Aici vorbim de Sarai Ricardo, la categoria U15, la 75 de kg, de la CSM Reșița, care a luat bronzul, iar la U20, tot de la CSM Reșița, Adam Tania va participa la European. Pe lângă cei doi care au reușit această calificare, la U10 am reușit să aducem două medalii pentru Reșița. Sportivul Daniel Șendroni, la categoria 28 de kg, locul 3, legitimat la CSȘ Reșița, și Aurora Gogâltan, de la CSM Reșița, locul 3, tot la U10. Printre sportivii medaliați se numără și Andrada Dință, care este campioana României la U13. Pentru ea este deja al cincilea an consecutiv când reușește să aducă acest titlu la Reșița. De anul viitor va putea participa și ea la campionate europene și mondiale și ne dorim să aducă rezultate cât mai bune pentru Reșița. Ne pregătim în continuare, vacanță cred că vom avea abia în luna august și va fi una scurtă de aproximativ o săptămână. Facem câte două antrenamente pe zi și pregătim și lotul național de U15 și U17. În iulie vom avea două competiții majore, în perioada 5-7 iulie va fi Campionatul Național U15 de la Târgu Mureș, iar în 16-21 va fi Campionatul European de lupte pe plajă de la Timișoara. La European vor participa categoriile de vârstă U15, U17 și U20, plus seniorii.”, a spus antrenorul Florin Dință.

Campioană a României la U13, Andrada Dință a spus: „Am participat la Campionatul Național de lupte pe plajă la categoria U13, categoria 35 de kg, și am avut cinci meciuri, pe care le-am câștigat. Au fost meciuri grele și cred că primul a fost cel mai dificil, împotriva unei fete de la Cumpăna. Deși am reușit să obțin titlul național pe plajă, îmi place mai mult să ma lupt pe saltea. Pentru mine urmează Naționalele din luna octombrie, unde sper să obțin o medalie, iar modelul meu din lupte este Alina Vuc.

JCS-Ștefan Moraru