Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Nelu Popa are o serie de obiective pentru acest an, însă trei dintre acestea sunt prioritare. De asemenea, edilul Reşiţei speră în aducerea în Parcul industrial a încă doi mari investitori!

Demararea licitației de execuţie a noului spital judeţean, proiect derulat împreuna cu Consiliul Județean, în colaborare cu parlamentarii de Caraş-Severin, în frunte cu Marcel Vela, este principalul obiectiv al lui 2024. „Amplasat în intravilanul municipiului, în zona Triaj, în nodul dintre cartierul Govândari, zona Lunca Pomostului și cartierul Țerova, acest proiect este amplasat pe o suprafață totală de de 58.644 mp, pusă la dispoziție de Primăria Reșița. Noua clădire va avea subsol, parter și 5 etaje cu heliport. Capacitatea spitalului va fi de 500 de paturi. Unitatea medicală va beneficia de toată infrastructura necesară și de aparatură medicală de ultimă generație. Proiectul a beneficiat de colaborarea unor specialiști din Helsinki-Finlanda, țară cu unul dintre cele mai moderne sisteme medicale din lume. Am crezut mereu în această investiţie, iar anul acesta vreau să văd primele cărămizi!“, a precizat Popa.

Al doilea obiectiv este legat de finalizarea proiectului de reintroducere a transportului urban modern, a tramvaiului. „Lucrările se vor finaliza. Toate tramvaiele au trecut testele fără să apară probleme. Mai rămâne setul final de teste, ce va avea loc în această primăvară. În ciuda tuturor contestatarilor, nemulţumiţilor, reşiţenii vor avea un transport public modern!”, a adăugat edilul Reșiței.

Al treilea obiectiv este legat de regenerarea urbană a microraioanelor din Govândari. „Menționez aici: reabilitarea spațiilor intracartier în microraioanele din Govândari (1, 2, 3 și 4), circa 20 milioane euro. Evident ca sunt multe alte proiecte, dar pe acestea le consider esenţiale. În afară de fondurile UE, sper ca anul 2024 să însemne semnarea de contracte cu doi mari operatori economici şi demararea a două noi fabrici în zona industrială. Reşiţa are nevoie de un impuls puternic pe zona economică. Sper ca 2024 să însemne şi restartul IMR, alături de UCMR!“, ne-a mai declarat primarul Reşiţei, Nelu Popa.

JCS-Nina Curiţa