Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Conform edilului Ioan Popa, secția de Întreținere ar putea finaliza lucrările din zona blocurilor 2-5. În arealul amintit și pe strada care duce spre mânăstire, cetățenii sunt de-a dreptul exasperați de lucrările la rețelele de apă și canal, lucru sesizat în multe rânduri primăriei!

„Ca de obicei, în astfel de situaţii, primăria e paratrăznetul dintre constructorii care înţeleg să-şi facă treaba într-un mod lamentabil şi cetăţenii care au de suferit de pe urma impotenţei firmelor de acest gen.”, afirmă primarul după vizita pe care a făcut-o marți la fața locului, la capătul căreia s-a convins că oamenii au dreptate.

Lucrările sunt gestionate de AquaCaraș, societate care, la fel ca primăria, a avut ghinionul ca unele contracte să fie câștigate de firme incapabile să le ducă la bun sfârșit. Conform primarului, în cazul lucrărilor de pe Timișoarei, o firmă a câştigat un contract mai mare, iar lucrările din Reşiţa le-a subcontractat către firma lui Ioan Crina. Iar „omul nu se dezice, a făcut dezastru și a fugit probabil la alte lucrări. De când sunt primar, nu cred că am văzut vreo lucrare făcută bine de firma domnului specialist. Peste tot unde a lucrat, Crina a căutat să încaseze banii degeaba!”, în exprimarea lui Popa.

Soluția poate veni din ograda proprie. Asta după ce firma care gestionează contractul s-a arătat deschisă să execute lucrările de refacere a zonei cu secția de Întreținere a primăriei, contra cost desigur. „Pentru a debloca situația și a scăpa de subantreprenorul specialist!”, în exprimarea primarului, care vrea ca străzile să fie reparate cât mai repede.

În privința lui Ioan Crina, Popa se arată siderat de modul cum acesta s-a pronunțat în privința proiectelor aflate în derulare la Reșița. „Cunoscând parcursul său din mediul privat şi din administraţia publică locală, pot spune că ar trebui să fie ultimul care să deschidă gura. Reşiţenii sunt binecuvântaţi că acest personaj nu mai poate încurca lucrurile la Reşiţa, în primărie sau în consiliul local. Crina poate să stea liniştit şi să ne dea în continuare sfaturi alergând după alte primării pe care să le mulgă.”, a încheiat Popa. Cu sau fără Crina, oamenii din zona respectivă continuă să aștepte să fie scoși din noroi, la propriu.

Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere cu privire la cele spuse de primarul Ioan Popa, Ioan Crina nu a răspuns, deocamdată, apelurilor noastre.

JCS-Ionel Ivașcu