Caraş-Severin, Romania

SLATINA TIMIȘ – Grav afectat în urma fenomenelor hidrometeorologice de acum trei ani, podul peste Timiş va fi refăcut. Direcţia de Drumuri Judeţene din subordinea Consiliului Judeţean a lansat, ieri, procedura de licitaţie pentru proiectarea, asistenţa tehnică şi execuţia refacerii podului din Slatina Timiş, afectat în urma calamităţilor din perioada 14-19 iunie 2020!

Este vorba, mai precis, despre podul aflat la km 58+124 al DJ 582, care face legătura între localitate şi DN6 (E70). Potrivit expertizei tehnice, traficul rutier nu se mai poate desfășura în condiții de siguranță pe podul peste Timiş, întrucât acesta prezintă, pe lângă alte avarii, degradări ale structurii de rezistenţă, cu numeroase fisuri şi material granular instabil.

Valoarea totală estimată a contractului este de 4,4 milioane lei fără TVA, din care 4,2 milioane reprezintă investiţia de bază, diferenţa având ca destinaţie realizarea proiectul tehnic şi de detaliu al execuţiei, întocmirea documentaţiilor şi asigurarea asistenţei tehnice. Procedura de achiziţie publică de lucrări sub clauză suspensivă a fost lansată pe SEAP, termenul de depunere al ofertelor expirând marţi, 18 iulie, la ora 15.

JCS-Walter Fleck