REŞIŢA – Mai rămâne, ca până la începutul noului an şcolar, să fie dotată cu mobilier şi dotări IT!
Nerăbdători să se întoarcă la şcoala lor sunt, în egală măsură, atât elevii, cât şi profesorii care în perioada lucrărilor de reabilitare a fostei „Gen2“ au fost nevoiţi să frecventeze „Jolly-Joker“-ul de la Universitate. Sunt 397 de elevi care, potrivit directoarei unităţii de învăţământ, Mariana Drăghici, vin aproape zilnic să vadă, deocamdată de dincolo de gard, transformările prin care a trecut şcoala. „Sunt de peste 30 de ani cadru didactic aici şi nu a fost niciodată reabilitată. Din toamnă, vom avea o şcoală nouă, cu mobilier şi cu dotări noi, pe care va trebui să învăţăm să le folosim. Dacă nu am avut până acum un teren de sport, acum avem chiar două şi, în plus şi o sală de sport, pentru sezonul rece.“, a declarat ea, în cadrul conferinţei de presă organizate ad-hoc de Primărie cu prilejul preluării de la constructor a lucrării.
„Este prima dintre şcolile aflate în reabilitare care, în afara lucrărilor propriu zise, are cuprinse în proiect şi dotările pentru fiecare sală de clasă: mobilier modern, calculator şi tablă interactivă. Suntem în faza de achiziţie a acestora, cu speranţa că în septembrie copiii vor intra nu doar într-o clădire reabilitată, ci şi într-una dotată!“, a precizat viceprimarul Mădălina Chiosa.
„Costurile au fost de circa 8 milioane de lei, din care aproape 6 pe partea de infrastructură şi edilitare, diferenţa fiind destinată dotărilor.“, a adăugat primarul Ioan Popa. Detaliind elementele de noutate, dincolo de ceea ce presupune anveloparea, schimbarea ferestrelor şi aspectul cromatic, putem consemna montarea unui lift, dotarea tuturor spaţiilor cu senzori de incendiu, montarea de camere de supraveghere interioare şi exterioare. precum şi a unui sistem de alarmare pe tot perimetrul şcolar. Urmează ca, în perioada următoare, să fie plantaţi câţiva arbori în faţa şcolii, iar în perimetrul interior să fie realizată şi tribuna adiacentă terenului mare de sport. „Ne concentrăm pe partea de educaţie, pe calitatea vieţii şi pe sănătate, pentru că aceste trei elemente sunt cele mai importante în viaţa unei comunităţi. Ele pot determina o familie sau oamenii să se aşeze într-un anumit loc şi să nu plece în altul.“, a explicat Popa.
Din totalul de 18, fosta „Gen2“ e a 9-a unitate de învăţământ din Reşiţa intrată în reabilitare. În prezent, în municipiu se află în diverse stadii de execuţie alte 31 de proiecte, în valoare de circa 150 milioane euro, adică aproximativ 750 milioane lei.
JCS-Walter Fleck