CARAȘ-SEVERIN – Conform șefului județului, există angajați în Consiliul Județean care nu lucrează dar sunt plătiți, care semnează dimineața condica și de plecare!
Recent, șeful județului declara că a reușit, în doi ani de mandat, să facă 20% din ce și-a propus, procent pe care îl consideră suficient, având în vedere că lucrurile pe care le dorește pentru județ ar putea fi duse la bun sfârșit de-a lungul a două mandate, așa cum ați putut citi și în Jurnal CS. Ce i-a stat împotrivă? „Universul ăsta în care am intrat și regulile de aici care nu funcționează după economia de piață și nici măcar după poruncile din Biblie. Adică dacă nu lucrezi, ar trebi să stai acasă. Nu funcționează. Deci aici sunt încă oameni care nu lucrează și totuși stau în continuare și își iau salariile. În tot ceea ce ține de universul ăsta în care avem nevoie să facem ceea ce ne-am propus. Pe de altă parte, sunt foarte mulți oameni, în Consiliul Județean, care muncesc foarte mult și nu sunt apreciați și nu sunt plătiți așa cum ar trebui, după regula «Să-i dai Cezarului ce-i al Cezarului»“.
Romeo Dunca, președintele forului, a subliniat: „Eu cred că în Consiliul Județean se muncește mai mult decât s-a muncit înainte. Și asta pot s-o documentez prin faptul că numărul certificatelor de urbanism a crescut foarte mult, numărul de licitații care au fost făcute este mult mai mare decât în anii precedenți. Oamenii care au muncit mult înainte muncesc și mai mult acum. Dacă facem o socoteală matematică, cred că sunt un procent important, poate 20%, de oameni care stau aici și nu muncesc, și care nu numai că nu muncesc, dar și încurcă prin ceea ce fac. Dar volumul de muncă este mare, dar există persoane importante și multe, pe care inițial nimeni nu dădea doi bani, și care stau și muncesc foarte, foarte mult. Am birouri întregi care pleacă la 6-7, și am persoane care vin și semnează dimineață, la venire, condica și pentru plecare. Am situații din astea și nu pot să mă lupt cu ei pentru că sistemul nu mă ajută“. Oficialul a explicat că nu poate da afară acești angajați din cauza pârghiilor legale care nu pot fi utilizate: „Nu se poate, procedura e complicată, nu merge, deși instrumente sunt. Doar că cei care ar trebui să facă parte din instrumentele care ar trebui să-i verifice pe ceilalți, sunt și ei la rândul lor, nu își doresc“.
Cu toate nemulțumirile, șeful județului a încheiat constatarea într-un mod pozitiv, dorind să transmită mesajul că „la Consiliul Județean se muncește foarte mult, din păcate nu de către toți cei care ar trebui s-o facă. Și dacă treaba merge într-un birou unde sunt, spre exemplu, 5 sau 6 juriști, care ar trebui să facă treaba a 10 juriști, din acei 5 muncesc foarte, foarte mult 3 sau 4, ca idee“.
JCS-A.M.