Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit hidrologilor de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, e avertizare de COD GALBEN, valabilă de sâmbătă dimineață până luni la prânz, perioadă în care se pot produce inundații pe mai multe cursuri de apă din zona de vest!

Astfel, „se pot produce inundații în intervalul 10.12.2022, ora 6 – 12.12.2022, ora 12 pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş – bazin amonte S.H. Sadova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş), Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Caraş-Severin), Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj şi Caraş-Severin)”, spun hidrologii.

Conform acestora, în următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate, propagării și cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă, sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile menționate mai sus.

JCS-L.A.