Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Mai mult, preşedintele PSD, spunea în cadrul conferinţei de presă susţinută vineri, la Reşiţa, că „judeţul Caraş-Severin are nevoie şi de drumuri, dar şi de sănătate, şi de educaţie, şi de asistenţă socială, şi de cultură“!

Şeful social-democraţilor cărăşeni a vorbit despre datoriile Spitalului Judeţean, despre care preşedintele CJ Romeo Dunca spunea că se ridică la 20 de milioane de lei, dar şi despre Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii (CCPC), condus de Ioan Benga, al cărui buget pentru salarii a fost contestat tot de Dunca.

„Este adevărat că spitalul are datorii, dar aş vrea ca domnul Dunca să ceară acte ca să vadă cu ce datorii l-am preluat eu şi le-am achitat fără să mă plâng. În perioada pandemiei sigur că i-au crescut datoriile, dar a fost în subordinea Ministerului Sănătăţii, minister care nu i-a alocat niciun ban. Când am fost preşedintele Consiliului Judeţean s-au alocat foarte mulţi bani acestei instituţii sanitare. Îi recomand domnului Dunca să afle cine a condus acest spital în cea mai mare parte a timpului şi o să primească răspunsuri la multe dileme. La fel cum îi recomand să meargă să viziteze centrele pentru copiii din judeţ. Cred că nu a apucat să vadă cât de bine arată aceste centre pentru copii şi bătrâni din judeţ“, a spus Silviu Hurduzeu.

Cât despre Centrul condus de Ioan Benga, preşedintele PSD a spus că acesta nu putea funcţiona fără bani. „De ce nu se face o comparaţie cu alte instituţii pentru cultură din judeţe precum Timişul şi Sibiul, să se vadă cât se cheltuie acolo. Sub conducerea lui Benga, acest centru a ajuns să se compare cu Junii Sibiului. Este uşor să aruncăm vorbe şi să nu verificăm. Domnul Dunca trebuie să verifice, să ceară acte, documente. Singurul lucru pe care l-a făcut a fost să trimită Corpul de Control pentru a verifica contractul de deszăpezire pentru Muntele Mic. Vreau să vă spun că judeţul nu are nevoie numai de drumuri către Muntele Mic şi Semenic. Caraş-Severinul are nevoie şi de drumuri, dar şi de sănătate, şi de educaţie, şi de asistenţă socială, şi de cultură“, a mai precizat Silviu Hurduzeu.

În conferinţa de presă, şeful social-democraţilor cărăşeni i-a avut alături pe Ion Mocioalcă, Marius Damian şi Adrian Torma.

JCS-N.C.