Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O spune primarul Reşiţei care crede că este vremea să nu ne mai batem joc de nimic din ceea ce avem!

Pe edilul reşiţean l-a revoltat o postare a unui prezentator tv care îşi dorea să meargă la mare în afara ţării. „A pus Dan Negru o idioţenie pe net şi o ţară întreagă a uitat de promisiunea de a cheltui banii în ţară, pentru a ne ajuta unii pe alţii. Autodecimarea este cel mai mare duşman al nostru“, spunea Nelu Popa pe contul personal de Facebook.

Am vrut să aflăm ce l-a revoltat şi ne-a spus: „Mă uitam ca de obicei pe social media şi am văzut o postare a lui Dan Negru, care ironiza faptul că trebuie să stăm în ţară ca să mâncăm produsele româneşti ale ălora care au dat tunuri… Mai spunea şi că a găsit el cazare la Mamaia cu 965 de euro/noapte, nu ştiu când. Şi m-am enervat şi am căutat şi eu cazări prin Grecia şi am găsit şi cu 32.000 de euro/noapte. Dacă o luăm aşa, găsim preţuri imense oriunde. Dar eu pledez pentru faptul că ar trebui să mergem în Bucovina, în Delta Dunării, să vizităm România, o cunoaştem atât de puţin!“.

Mai mult, Nelu Popa spune că produsele româneşti trebuie consumate, iar producătorii trebuie încurajaţi. În acest sens, primarul ne-a povestit o experienţă trăită în Bilbao: „Am fost acum doi ani la Bilbao cu o delegaţie de la ADR Vest. Am mers acolo la restaurant şi vreau să vă spun că menţionau în meniu de unde sunt aduse produsele. Brânza de la 10 km, peştele de la 20, carnea de la 5 km, adică se lăudau în acest fel cu faptul că produsele lor sunt locale. Aşa ar trebuie să facem şi noi: să nu ne mai batem joc de ce avem, ci să încurajăm, să promovăm, să preţuim lucrurile bune. Am fost recent la Viscri. Nu am cuvinte cât de frumos este şi cum m-am simţit. Şi, pe lângă asta, acolo e plin de englezi. Deci, se poate!“.

Însă, dincolo de preţuirea României, în general, Nelu Popa ar vrea să ne preţuim judeţul şi zona. „Încet, încet Reşiţa va deveni oraşul care merită să fie şi aşa cum ni-l dorim toţi. Proiectele pe care le avem îl vor transforma, oricât de sceptici sunt unii, oricât de nebun mă cred alţii. La Reşiţa, o să vedeţi multă lume. În urma mea, îmi doresc să las o Reşiţă a viitorului. Iar judeţul nostru este minunat. Şi se şi văd sâmburii eforturilor unor oameni care vor să facă ceva. Mergeţi într-un weekend la Caraşova, să vedeţi lavanda. Sunaţi-l pe băiatul de la Anina care vă aduce legume proaspete acasă. Mergeţi pe Clisură să mâncaţi un peşte proaspăt sau să gustaţi dulceaţa de smochine de la Şuşca. Mergeţi la Cornereva şi căutaţi sucul natural produs acolo de o familie. Relaxaţi-vă la pensiunile din Poiana Mărului, de la Văliug, de pe Semenic, de pe malul Dunării, din Valea Almăjului. Vizitaţi locurile frumoase pe care le avem. Haideţi să nu mai fim idioţi şi să ne preţuim judeţul şi ţara“, ne-a spus primarul Reşiţei.

JCS- Nina Curiţa