REȘIȚA – O idee preluată pe linia bunelor practici, de la sârbi şi norvegieni, le-ar putea da ocazia celor mai tineri dintre reşiţeni să înveţe să se bucure mai mult de zonele care ne înconjoară.
Elevii reşiţeni umplu zilele acestea reţelele de socializare cu fotografii realizate alături de Prietenii Munţilor, dând viaţă muntelui. În acelaşi context, primarul Ioan Popa posta pe o reţea de socializare un clip despre felul în care, de la vârste mici, copiii norvegieni învaţă să schieze la şcoală, prin tot felul de jocuri amuzante şi distractive. „La Pancevo (Serbia) toţi copiii învaţă înotul în primii doi ani de şcoală. Obligatoriu! În Norvegia, învaţă schiatul, tot în primii ani de şcoală! Cred că e vremea să preluăm exemplele de bune practici şi să le implementăm. Mens sana in corpore sano!“, concluziona şeful administrativului reşiţean, în mesajul postat pe o reţea de socializare.
Ideea a generat un val de reacţii, inclusiv unele care se opun ideii de obligativitate. Pertinentă am considerat părerea Cameliei Duca: „Eu cred că într-un oraș înconjurat de patru baraje, copiii ar trebui să învețe înotul. Pentru siguranța lor și liniștea părinților“.
Şi dacă tot e iarnă, iar cu înotul prin lacurile din zonă o putem lăsa mai încet, primarul Ioan Popa a lansat invitaţia la schi: „Testaţi Telescaun Casa Baraj! Funcţionează până seara târziu!“, completată de mesajul celor care administrează obiectivul: „Vă mulţumim că alegeţi Semenicul pentru schi. Din păcate administrăm doar o pârtie, iar în acest moment este singura care funcţionează pe Semenic. Ca să evităm nemulţumiri şi aglomeraţie vă invităm şi la Văliug“.
Iar iniţiativa a fost salutată de reşiţeni, printre care am remarcat-o şi pe Manuela Anton, care nota: „Bravo, frumoasă inițiativă! Sunteţi pe sufletul nostru, al celor care iubim schiul!“.
JCS-Antoniu Mocanu