Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Câteva acţiuni se vor derula zilele acestea în semn de preţuire pentru bătrânii Reşiţei, pentru a marca ziua persoanelor vârstnice.

Primul eveniment care deschide ciclul de acţiuni dedicate persoanelor vârstnice a fost pus la cale de către municipalitatea. Astfel, marţi, 30 septembrie, de la ora 13.00, Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa (din fosta baie comunală din Muncitoresc) va găzdui acţiunea „Să ne preţuim bunicii“, eveniment ce se doreşte a fi un cadou artistic oferit de către beneficiarii Centrului de Zi „Maria“.

Chiar în 1 octombrie, dată la care este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici“ Caraș-Severin va inaugura un colț de informare în incinta Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reșița (azilul de bătrâni). Prin intermediul unui parteneriat încheiat între cele două instituții, trei sute de volume, două calculatoare, un video-proiector și un ecran de proiecție vor fi puse la dispoziția persoanelor din centru, completând fondul de carte existent deja și asigurând accesul la lectură, la informație, la actul de cultură, în general, după cum ne-a informat Clara Maria Constantin, managerul bibliotecii judeţene.

„În cadrul manifestării, ce va avea loc miercuri, 1 octombrie, începând cu ora 15.00, publicistul Titus Crişciu, aflat la ceas aniversar, va prezenta celor prezenți cea mai recentă ediție editorială «Cu drag, Titus». Este o primă întâlnire dintr-o serie de manifestări pe care ne-am propus să le organizăm lunar, pentru a capta interesul unor persoane care au nevoie de comunicare și socializare“, a mai spus managerul bibliotecii.