Caraş-Severin, Romania

TÂRGU JIU – Handbal Club Adrian Petrea a susţinut două meciuri de verificare la Târgu Jiu, cu Energia Pandurii.

La numai o săptămână de la începerea pregătirilor, noua echipă de handbal masculin a Reşiţei a disputat şi primele meciuri amicale. Adversară a fost o mai veche cunoştinţă, de pe vremea când o parte dintre actualii componenţi ai formaţiei HC Adrian Petrea evoluau în Liga Naţională pentru CS Caraş-Severin.

Testele cu Energia Pandurii Târgu Jiu s-au dovedit foarte utile, după doar câteva antrenamente. Ambele meciuri au fost câştigate de gorjeni, cu 35-25 şi, respectiv, 32-28, dar evoluţia unora dintre handbaliştii de la HC Adrian Petrea arată că aici s-au pus bazele unui proiect sănătos, ale căror rezultate se vor vedea pe viitor. Reşiţenii au jucat de la egal la egal cu partenerii de întrecere timp de aproape o repriză în meciul lor de debut şi nu s-au descurajat atunci când gorjenii au luat un avans considerabil pe tabela de marcaj. Unele detalii tehnice au fost reglate din mers, iar al doilea meci a fost mult mai reuşit. Practic, dacă analizăm rezultatul final, 32-28, HC Adrian Petrea a câştigat repriza secundă a meciului al doilea cu Energia, după 19-14 la pauză pentru gorjeni. Infuzia de tineret şi dorinţa jucătorilor de a se afirma, vor face cu siguranţă din HC Adrian Petrea o echipă ce va avea un cuvânt greu de spus în handbalul masculin românesc. La meciurile de la Târgu Jiu, primele din istoria echipei, au ţinut să asiste şi câţiva membri ai galeriei „Vulturii Semenicului“, conduşi de Florin Boboescu.

Lotul HC Adrian Petrea pentru meciurile de la Târgu Jiu: Cristian Ionescu, Andy Sămânţă, Adrian Petrea, Mihai Rohozneanu, Marius Grozăvescu, Cristian Lela, Marius Bahan, Robert Rugaci, Marian Crăciun, Zsolt Steiner, Răzvan Daia, Sebastian Czari, Raul Heimbach, Marius Drăgănescu şi noua achiziţie, extrema dreaptă Oleksandr Starchenko, de la CS Marta Baia Mare. A absentat motivat interul Ilie Vaidasigan.

Pentru HC Adrian Petrea vor urma două jocuri la Oradea, pe 13 august, cu echipa locală de Divizia A CSM, şi cu CSM Bucureşti, din Liga Naţională.

Marian Cărăvan