Caraş-Severin, Romania

VEST – Cel mai important contract de finanţare pentru domeniul feroviar din cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de 8,77 miliarde lei, a fost semnat şi presupune modernizarea liniei de cale ferată Caransebeş – Timişoara – Arad, pe o lungime totală de 162 km!

Contractul a fost semnat de către ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, şi directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Ion Simu Alexandru, iar anunţul semnării a fost făcut chiar de vicepremierul Grindeanu. „Am semnat un contract foarte important de finanţare prin PNRR pentru modernizarea infrastructurii feroviare! În valoare de 8,77 miliarde lei, contractul va asigura banii pentru modernizarea celor 162 de km ai liniei de cale ferată Caransebeş – Timişoara – Arad. Toate cele 4 loturi ale acestui proiect au deja constructori desemnaţi, iar contractele pentru proiectare şi execuţie vor fi semnate după soluţionarea contestaţiilor. Sumele asigurate prin PNRR vor fi folosite pentru lucrări complexe necesare dezvoltării infrastructurii din sud-vestul ţării”, a spus Grindeanu pe pagina sa de Facebook. Cele 4 loturi ale proiectului sunt Caransebeş – Lugoj, Lugoj – Timişoara Est, Timişoara Est – Ronaţ Triaj Gr. D şi Ronaţ Triaj Gr. D – Arad.

La rândul său, directorul general al CFR SA a precizat că modernizarea liniei de cale ferată Caransebeş – Timişoara – Arad va contribui la creşterea economică naţională, dar şi la cea locală. „Este cel mai important contract de finanţare din PNRR, un obiectiv prioritar pentru compania noastră, deoarece ne dorim ca infrastructura feroviară din zona de vest a ţării să se alinieze standardelor europene de transport“, a menţionat Ion Simu Alexandru.

JCS-N.C.