68 de intervenţii în situaţii de urgenţă într-o săptămână - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cele mai multe dintre ele rămân intervenţiile de tip SMURD. Din fericire, în urma accidentelor produse în judeţ, nu au fost înregistraţi răniţi grav, nimeni n-a rămas încarcerat, iar incendiile nu au produs victime sau pagube majore! 

Pompierii cărăşeni au făcut bilanţul misiunilor din timpul săptămânii 14-20 decembrie, când au gestionat nu mai puţin de 68 de intervenţii în situaţii de urgenţă, continuând totodată şi seria de acţiuni de informare şi control pe linie de pandemie.

În totalul intervenţiilor, cea mai mare pondere este deţinută de cele de tip SMURD (59). Acestea, la rândul lor, au vizat în majoritate acordarea de asistenţă medicală de specialitate (52). În cele şapte zile s-au înregistrat şi şapte accidente rutiere, unul pe DN 58B, între Câlnic şi Moniom, altul pe DJ 581, a urmat unul în zona Gării din Oraviţa, apoi pe E70, la Constantin Daicoviciu, pe DN 58A şi pe DN 58 la Moldova Nouă. Din fericire, în urma acestor accidente, nicio persoană nu a rămas încarcerată şi nici nu a fost rănită grav.

În judeţ au fost înregistrate şi trei incendii – câte unul la Reşiţa, Ticvaniu Mare şi Moldova Nouă – toate izbucnite din cauza coşurilor de fum necurăţate. Tot din fericire, nu au fost înregistrate nici victime, nici pagube materiale majore, pompierii militari reușind să salveze bunuri în valoare de aproximativ 105.000 lei.

Au mai fost derulate trei misiuni de protecție civilă, ce au constat în decontaminarea personalului și a autospecialelor, în urma transportului unor persoane suspecte de Covid-19. Salvatorii au derulat şi două misiuni de supraveghere de zonă, în urma scurgerii de gaze la un imobil tip bloc de locuințe și o casă, ambele în municipiul Reșița. Iar la Surducu Mare, pompierii militari au fost angrenaţi în operaţiunile de eliberare a carosabilului de elementele de stâlp de beton şi cabluri electrice, căzute în urma producerii unui accident rutier.

„Au fost executate 20 de activități de instruire și informare a populației cu privire la măsurile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus, în diferite locații, atât la unități de stat, cât și la unități private, din localitățile Reșița, Oravița și Moldova Nouă. De asemenea, specialiștii inspectoratului au participat la un număr de 86 de acțiuni punctuale privind respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus, independent sau în cooperare cu lucrători ai IPJ Caraș-Severin, acțiuni în urma cărora au fost verificate 146 de obiective şi locații de interes, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale și instruite 1.130 de persoane cu privire la necesitatea respectării normelor în domeniul prevenirii și răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, precum și la controale specifice pe linia privind apărarea împotriva incendiilor“, informează ISU CS.

JCS-A.M.