Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe lista celor arși figurează 47 de bicicliști, 38 de pietoni, 27 de… foști posesori de permis, dar și câteva sute de alți conducători auto!

În perioada 8-10 martie, cei de la Rutieră au aplicat 666 de sancțiuni – cele mai multe dintre ele pentru viteză excesivă (259) –, iar ca măsură complementară au reținut 27 de permise de conducere și au retras 20 de certificate de înmatriculare.

„5 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul, depășind limitele de viteză cu peste 50 de km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3 luni. Totodată, 47 de bicicliști și 38 de pietoni au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional. De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier, dintre care una privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.“, transmite Poliția județului.

Un bărbat din Buchin a fost surprins conducând un autoturism, sâmbătă, la 5.21, pe DN 6, prin Buchin, deși consumase băuturi alcoolice. În cazul său, aparatul etilometru a indicat un rezultat de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce. Tot sâmbătă, la ora 20.30, alt bărbat de 35 de ani, tot din Buchin, a fost surprins conducându-și autoturismul pe Centura Ocolitoare a Municipiului Caransebeș, înspre Lugoj. Oamenii legii au putut constata că n-avea permis pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul figura ca radiat din circulație, plăcuțele cu numerele de înmatriculare fiind atribuite altei mașini. Așa că s-a ales cu dosar penal.

JCS-A.M.