Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Asta trebuie să aprobe aleşii judeţeni în cadrul şedinţei Consiliului Județean Caraș-Severin de astăzi, 22 august!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a dispus convocarea unei ședințe ordinare a consiliului, care va avea loc pe 22 august 2024, la ora 12:00. Pe ordinea de zi se regăsesc 27 de puncte, inclusiv numeroase proiecte de hotărâre menite să modifice și completeze hotărâri anterioare ale Consiliului Județean. Printre subiectele importante se numără proiectele de hotărâre referitoare la modificarea bugetului județului și utilizarea excedentului bugetar, reorganizarea unor direcții și servicii publice județene, precum și o hotărâre privind aprobarea achiziționării unor servicii de consultanță în vederea întocmirii unui Caiet de sarcini privitor la contractarea unei finanțări rambursabile interne/externe în valoare de 55.000.000 lei, pentru proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Semenic”.

Alte proiecte vizează aprobarea planului de școlarizare și a tarifelor la Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu“ din Reșița pentru anul școlar 2024-2025, precum și neexercitarea dreptului de preempțiune la vânzarea unor imobile monument istoric din județ. Pe lângă acestea, consilierii județeni vor discuta reorganizarea Direcției de Drumuri Județene și a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, precum și aprobarea unui acord de parteneriat pentru organizarea unui concert aniversar la Reșița.

Ședința se va încheia cu sesiunea de întrebări și interpelări, oferind ocazia consilierilor de a adresa întrebări cu privire la diverse probleme de interes județean. Pentru cei interesați, pe pagina de Facebook a caon.ro, conferința de presă o să fie difuzată LIVE.

JCS-Denis Dutca