Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De vineri e oficial: Primăria Reşiţa s-a înscris în Programul privind casarea autovehiculelor uzate, iniţiat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), solicitând finanţare pentru casarea a 500 de autoturisme!

Acestea trebuie să aibă o vechime egală sau mai mare de 15 ani de la anul fabricaţiei, cu normă de poluare Euro 3 şi/sau inferioară. Cifra a fost estimată în raport cu numărul cererilor depuse de cetăţenii interesaţi, plafonul financiar alocat fiind de 300.000 de lei. Astfel, Primăria urmează va acorda un stimulent pentru casare care nu va depăşi 600 de lei pentru fiecare autovehicul casat în cadrul Programului, în completarea celor maxim 2.400 de lei oferiţi de AFM. Prin urmare, pentru fiecare autoturism casat va fi acordat un stimulent de cel mult 3.000 de lei. Aceasta, dacă persoana fizică este domiciliată în Reşiţa, deţine în proprietate autovehiculul în cauză, înmatriculat pe numele său, de cel puţin 5 ani şi se află în evidenţele fiscale locale.

Alături de alte condiţii detaliate pe site-ul Primăriei, ar fi de subliniat că înscrierile urmează a fi făcute pe o platformă dedicată, pusă la dispoziţie de AFM, la finalul etapei de înscriere a UAT-urilor, respectiv validarea contractului de finanţare cu Primăria Reşiţa. Beneficiari vor fi primii 500 înscrişi în platformă care îndeplinesc toate condiţiile de eligibilitate.

JCS-Walter Fleck