Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre cea mai mare investiție într-un drum județean, din Caraș-Severin, ce va fi realizată pe bani europeni!

Șeful Consiliului Județean transmite: „Am semnat caietul de sarcini pentru realizarea celei mai mari investiții în Caraș-Severin în modernizarea unui drum județean (DJ 571), pe bani europeni, de la Revoluție până în prezent. Începem încărcarea pe SICAP a procedurii de licitare pentru acest proiect. Sperăm ca în maxim 75 de zile să găsim un constructor serios și să dăm ordinul de începere pentru lucrul efectiv. O echipa întreagă de oameni din Consiliul Județean, o serie întreagă de HCJ, trecute cu unanimitate și 3 ani de lucru, în final, vor avea utilitatea dorită de mii de cărășeni. Doar asta contează.“

Romeo Dunca promitea zilele trecute că se va asigura că banii economisiți pentru drumurile județene vor fi folosiți în acest scop, până spre finalul mandatului său și că se va asigura că și licitația pentru DJ 571 se va derula în acest timp. „Aș dori să asist, să ducem licitația în mandatul meu, pentru 571, pentru că acolo sunt bani foarte mulți și trebuie să avem grijă ca să fie o licitație corectă.“, atrăgea atenția Dunca.

Vorbim despre proiectul de modernizare a DJ 571 – intersecție DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (intersecție DN 57), cu o valoare totală de 49,93 de milioane de euro cu TVA inclus (247.850.791,28 lei). Din acești bani, județul va acoperi 4,91 milioane de lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului, la care se adaugă 2,33 milioane de lei, reprezentând totalul cheltuielilor neeligibile (toate cu TVA). Cea mai mare parte a banilor este acoperită din fonduri structurale, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. Omiterea părții cu “Dacă totul merge bine,” înainte de “Începem încărcarea pe SICAP…” se va dovedi extrem de neprofesionistă și va știrbi din aura de profet a domnului Dunca.

Adaugă comentariu