34 de cărăşeni au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19 - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta potrivit ultimei raportări publicate astăzi, la ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică, ceea ce înseamnă că numărul cărăşenilor infectaţi a crescut cu încă cu şase cazuri, faţă de ziua precedentă!

Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a transmis că în toate cazurile confirmate, anchetele epidemiologice sunt în curs de desfăşurare, contacţii celor infectaţi fiind izolaţi şi monitorizaţi permanent. Pentru cei ce ne solicită date suplimentare despre cazurile confirmate, respectiv localităţile unde au fost depistate, vârsta acestora, dacă sunt grave şi necesită terapie intensivă, în ce spitale sunt tratate sau dacă vor fi testaţi şi contacţii acestora, facem precizarea că asemenea informaţii nu sunt puse la dispoziţia mass-mediei, potrivit protocolului de comunicare de la nivelul Ministerului Sănătăţii. Subliniem că Grupul de Comunicare Strategică nu publică, pe judeţe, decât numărul de cazuri confirmate. Putem preciza doar că cei mai mulți pacienți ajung la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Şi DSP CS reaminteşte, dealtfel, în comunicatul remis redacţiei, că algoritmul actual de testare pentru COVID-19 prevede că doar persoanele simptomatice trec prin acest procedeu.

Cât priveşte persoanele monitorizate medical de DSP CS, persoanele care au venit din ţări considerate zone „galbene“ sunt, în acest moment, în număr de 1035, deci cu 35 mai mult decât ieri, iar cei care au părăsit autoizolarea, 2958. De asemenea, 341 persoane rămân în carantină instituţionalizată, ceea ce ce înseamnă că aceste persoane au venit din zone „roşii“, adică din ţări precum Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA şi Turcia. Aceste persoane sunt repartizate în locaţii puse la dispoziţie de autorităţile administraţiei publice sau în spaţii private de tip hotelier. Potrivit raportării de astăzi, 128 de persoane au ieşit din protocolul celor 14 zile de carantină.

JCS-Alexandra Gorghiu