31 de poliţişti cărăşeni vor la pensie - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Intențiile Guvernului de a crește vârsta standard de pensionare pentru polițiști la 50 de ani i-au făcut pe mulți dintre aceștia să ceară deja ieșirea din sistem și trecerea în pensie. Evident, îndeplinind anumite condiții.

Nu a scăpat de acest fenomen nici județul Caraș-Severin, unde zeci de polițiști și-au depus deja solicitările de a ieși la pensie.

„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin, în ultimele 45 de zile, au fost depuse 31 de rapoarte de pensionare ale unor colegi din întreg judeţul. Raportul de pensionare este un act unilateral, pensia fiind un drept. Sunt respinse doar acele rapoarte care nu întrunesc condiţiile legale pentru pensionare. Nu au plecat deodată toţi 31. De exemplu, sunt colegi care au depus raportul în 10 decembrie şi au cerut încetarea contractului de muncă în 6 ianuarie. Sunt alţii care au făcut cerere pentru o altă dată. Şeful IPJ semnează actul administrativ de încetare a raportului de muncă pentru fiecare solicitant şi cam asta este…“, ne-a declarat comisarul Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei cărăşene.

Rămâne să vedem dacă aceste plecări din sistem vor afecta și mai mult activitatea IPJ Caraș-Severin, deficitul de personal resimțindu-se de o bună perioadă de timp. De altfel, acest deficit de personal din Poliție a fost recunoscut chiar de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care spunea în decembrie 2019 că MAI se confruntă cu o lipsă de 8.000 de polițiști la nivelul întregii țări.

JCS-N.C.