Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Odată cu inagurarea noului sediu AUR din Reșița, a fost lansată și filiala Partidului Republican, chiar de ziua președintelui Marian Cucșa!

După prezentarea festivă, la Timișoara, a candidaților AUR pentru alegerile europarlamentare, liderul formațiunii, George Simion, și cel al republicanilor, Marian Cucșa, au venit sâmbătă la Reșița, pentru a participa, la fostul Vintage Pub, la inaugurarea noului sediu AUR și la lansarea filialei județene a Partidului Republican. În deschidere, Simion a făcut câteva precizări în legătură cu Alianța de opt partide pe care o conduce, dintre care, începând cu această dată, Partidul Republican a devenit oficial activ și în Caraș-Severin. Întâmplător, evenimentul a avut loc chiar în ziua în care președintele Marian Cucșa, originar din Oravița, împlinea 38 de ani. Acesta a prezentat celor prezenți o echipă și mai tânără, cu care intenționează să abordeze seria de alegeri din acest an.

Filiala Republicană va fi condusă de Andreea Pascotă, prezentată drept „una dintre olimpicele județului la Limba Română, absolventă de Arhitectură“Motivându-și decizia de a intra în politică, aceasta s-a declarat convinsă că tinerii pot participa la o transformare în bine a României: „Putem fi mai buni decât partidele care ne-au distrus trecutul, ne murdăresc prezentul și vor să ne fure și viitorul. Știau că suntem mai buni decât ei. Am stat prea mult pe margine!“ Pascotă urmează a fi secondată de medicul primar cardiolog Carmen Stratulat, fosta handbalistă Sandra Țepurică și Alex Suciu, un tânăr care s-a întors din Austria pentru a pune umărul la dezvoltarea județului.

În plan politic, potrivit președintelui Marian Cucșa, Partidul Republican din România împărtășește foarte multe dintre valorile republicanilor din SUA. Am fost acolo cât am fost parlamentar (deputat ALDE de Timiș, 2016-2020, n.n.) și am avut multe întîlniri cu republicanii, în perioada în care Donald Trump a fost președinte, iar în lume era pace. Ei ne-au reproșat că nu au corespondenți în România, că de aceea nu se dezvoltă relațiile. Cu siguranță, dacă republicanii vor câștiga acolo, va fi o armonie și o relație mult mai puternică între România și SUA și cu siguranță va fi mult mai bine în lume, pentru că va fi pace! Nu va mai fi război și nu se vor mai pierde vieți pentru anumite minți bolnave.“, a adăugat Marian Cucșa. Acesta, împreună cu George Simion și alți membri AUR vor onora invitația de a participa la viitoarea Conferința a Partidului Republican din SUA.

JCS-Walter Fleck