25 de km din DJ 608, asfaltaţi până în 15 iulie - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Lucrările pe acest drum au fost verificate marţi, din nou, chiar de către preşedintele Consiliul Judeţean, Romeo Dunca. Mai mult, Dunca le dă termen primarilor comunelor aflate de-a lungul drumului să termine până în toamnă lucrările la apă şi canalizare!

Şeful judeţului nu a fost singur în inspecţie, ci însoţit de câţiva specialişti, cadre didactice de la Facultatea de Construcţii din Timişoara, pentru a găsi soluţii pentru surpările apărute pe DJ 608, în zona barajului.

„Investiția europeană de 20 de milioane euro trebuie să poată fi folosită de locuitorii comunelor de pe traseu mulţi ani de acum înainte. A turna asfalt nu e destul. Fundația drumului, subtraversările, parapeţii şi podurile de pe traseu trebuie să fie temeinic reparate după cele mai bune soluţii. Am parcurs pe bicicletă tot drumul, trecând în revistă tot ce s-a lucrat. Concluzia e că stăm bine și până la 15 iulie vom avea două straturi de asfalt pe 25 km de drum din cei 41. Toți acești km vor fi în extravilan. Atrag atenția primarilor localităților de pe traseu că până la 1 noiembrie anul curent să finalizeze toate lucrările de apă şi canalizare, cu cămine și racorduri cu tot. Motivul e simplu. Explozia preţurilor la materialele puse în operă va face ca o parte din lucrări să nu poată fi terminate din cauza consumării resurselor financiare. După asfaltarea întregului drum în extravilan vom trece la intravilan, însă doar acolo unde lucrările de apă și canal vor fi gata și conforme. Dacă vor fi gata în noiembrie pământul se va tasa mai bine și în mod natural, peste iarnă, urmând ca în 2023 să așternem asfalt. De câți bani vom mai avea, începând cu prima localitate cu lucrările respective finalizate. Cu restul…când vom mai găsi bani“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, cel care a verificat lucrările în teren pentru a şasea oară.

Reamintim că pe fonduri europene se modernizează DJ 608 Plugova (DN 6) Globurău – Costiş – Borugi – Cornereva – Obiţa – Rusca (DN6), termenul de finalizare a lucrărilor fiind anul 2023!

JCS-Nina Curiţa