Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – A fost făcut un pas foarte important pentru modernizarea DJ 571 – de la Intersecție DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (46 km). Banii sunt disponibili pentru proiectul tehnic și actualizarea documentației!

„Consiliul Județean a semnat contractul de achiziție pentru servicii de realizare a proiectului tehnic de execuție și actualizarea documentației pentru obținerea avizelor, a precizat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean. Câștigătorul licitației este Asocierea Sercotrans SRL – Lider – SC Tractebel Engineering SA, iar valoarea serviciilor contractate este de 2.332.400 lei. Termenul pentru finalizarea documentației este de 6 luni, urmând ca apoi să se demareze licitația pentru execuția lucrărilor“.

Proiectul a fost pregătit în cadrul Cererii de Finanțare „Sprijin la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027. În cadrul Cererii de Finanțare, județul Caraș-Severin e partener cu alte 31 de UAT-uri din Regiunea Vest. Trebuie spus că proiectele prevăzute în această axă au fost estimate la o valoare de aproximativ 43 de milioane de euro. Iar suma poate suferi modificări, ținând cont de creșterea prețurilor la materialele de construcții.

JCS-Antoniu Mocanu