Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Recensământul intră în prelungiri! Conform Institutului Naţional de Statistică (INS), perioada de culegere a datelor a fost extinsă până pe 31 iulie!

Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde din cauza gradului scăzut de recenzare există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populație rezidentă estimată. Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populație și va continua atât în punctele fixe deschise de primării, cât și prin recenzorii de teren. „Până la data de 24 iulie, la nivelul județului au fost recenzate 216.053 de persoane, ceea ce reprezintă 82,9 % din populația rezidentă, țintă estimată la începutul recensământului”, aflăm de la Mihai Calițoiu, șeful Direcției Județene de Statistică (DJS).

Instituția pe care o conduce face apel la populație să primească vizita recenzorului la reședință sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare. DJS informează că, în județ, primăriile au deschis până în acest moment 16 centre fixe de recenzare care funcționează între orele 8-18. Două sunt în Reșița, la Liceul de Artă „Sabin Păuța” și la sediul RPL din Piața 1 Decembrie 1918 nr. 30-32, și câte unul la sediile primăriilor din Caransebeș, Bocșa, Oravița, Oțelu Roșu, Bucoșnița, Berzovia, Buchin, Carașova, Cornereva, Dognecea, Fârliug, Mehadia, Pojejena, Vrani și Zorlențu Mare.

Revenind la populaţia recenzată: mai suntem peste 200 de mii de oameni în judeţ?

JCS-Ionel Ivașcu