Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat luni seara două ordonanțe militare, iar Suceava este în carantină!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au anunțat luni seară că municipiul Suceava intră în carantină. În carantină intră și 8 comune din jurul orașului. Decizia a fost luată după ce luni seară au fost raportate 13 noi decese din cauza coronavirusului din focarul de la Spitalul Județean Suceava.

Ordonanța Militară nr. 5 prevede că se prelungește măsura suspendării zborurilor spre și dinspre Spania pentru 14 zile, începând cu 31 martie, ora 18.00. Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Italia și din Italia către România pentru 14 zile, din 6 aprilie. Persoanele care părăsesc locul de carantină vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare și vor suporta cheltuielile de carantinare, iar cele care părăsesc izolarea vor fi obligate să intre în carantină și vor suporta cheltuielile cu carantinarea.

„Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor (…) au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă: am emis Ordonanța Militară nr. 6 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă precum și instituirea unor zone de protecție asupra unor unități administrativ-teritoriale din județ. În zona carantinată e permisă intrarea, ieșirea pentru transportul de mărfuri, materii prime și pentru aprovizionarea populației. Nu se comercializează titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în zona carantinată și toate restrictiile stabilite anterior se aplică în zona carantinată (…)“, a spus ministrul Marcel Vela.