Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Migranții căzuseră și ei în mirajul Occidentului și visau, nu să rămână prin România, ci să ajungă într-un stat Schengen, în Vestul Europei. Și după ce au străbătut un continent, au reușit să treacă de la sârbi la noi, visul li s-a încheiat pe DN 57, undeva între Grădinari și Comorâște, unde au fost depistați de polițiștii de frontieră orăvițeni!

Potrivit autorităților, 17 dintre cetățenii străini urmau să fie transportați ilegal spre Occident sprijiniți de un român și trei afgani.

Totul s-a întâmplat într-una din serile trecute, pe la ora 21.40, când oamenii legii au tras pe dreapta un microbuz condus de cetățeanul român. În interior au fost depistate 17 persoane de cetățenie străină. Ulterior, alte patru persoane au fost găsite ascunse în vegetație, pe același drum. Toți au ajuns la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din India şi Afganistan, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, declarând ca au venit din Serbia și intenţionau să ajungă într-o ţară din spațiul Schengen, informează subinspectorul de poliție Robert Tudosie, purtătorul de cuvânt al frontierei cărășene. De asemenea, despre ceilalți 4 afgani, ascunși prin vegetație, s-a stabilit că au desfășurat și activități de îndrumare şi transport pentru cele 17 persoane din microbuz.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru conducătorul autovehiculului și cei patru cetățeni afgani, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore. În continuare cercetările sunt desfășurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.  

JCS-A.M.