Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Drumurile rămase neasfaltate după primul proiect și stația de apă rămasă subdimensionată, priorități pentru care Măureniul a obținut finanțare prin PNI „Anghel Saligny“!

Aceasta însumează aproape 18 milioane de lei pentru infrastructura rutieră și cea de apă. Chiar și așa, unul dintre proiecte a primit finanțare mai mică decât era necesar, așa cum s-a întâmplat și la Reșița, cu legătura rutieră pentru Mociur. Mai exact, pentru modernizarea infrastructurii rutiere, autoritatea locală a primit 16 milioane de lei, iar pentru creșterea capacității gospodăriei de apă 1.76 milioane lei. Primarul Brian Filimon ne-a detaliat: „Vă dați seama că proiectul de infrastructură este un proiect primordial, foarte, foarte important! Vor fi asfaltate străzile care au rămas neasfaltate în ambele localități, în urma implementării primului proiect pe care noi l-am executat prin Compania Națională de Investiții. Sperăm cu acest proiect să acoperim tot. Chiar dacă trebuie umblat la proiect și modificat puțin deoarece era de 19 milioane de lei noi primind 16 milioane. Trebuie să umblăm puțin să vedem unde putem recalcula. Este un proiect foarte important, este prioritatea numărul unu a noastră. Celălalt proiect, de 1,7 milioane lei, mărirea capacității stației de apă din nou deservește ambele localități. Stația de apă a fost prevăzută la anumiți parametri în momentul în care a fost finalizată și cu siguranță am avut multe depășiri și este un proiect foarte important. La acest proiect, cât am depus, atât am primit“.

Chiar dacă alocarea de bani pentru drumuri a fost mai mică, edilul comunei apreciază generozitatea centrală: „Noi ne mulțumim! Tot timpul e loc și de mai bine, fiecare avem nevoi mari, ne-am fi dorit și noi și mai mult. Dar noi chiar le mulțumim și le apreciem, le vom face să fie cât mai utile și importante aceste execuții și proiecte“.

După târgul de weekendul trecut – prima ediție a târgului de toamnă –, comuna pregătește și un festival al ceaunelor, la Șoșdea, și are deja alte două proiecte la Compania Națională de Investiții, la licitație.

JCS-Antoniu Mocanu