Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Toate la Reșița, sâmbătă, 16 martie, între orele 16.00 și 20.00, când oamenii legii au derulat o acțiune pe linie de ordine și siguranță publică în municipiu!

„Pe parcursul activităților au fost legitimate aproape 300 de persoane și verificate peste 220 de autovehicule, fiind efectuate controale la 2 societăți comerciale și 2 agenți de securitate. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală peste 30.000 de lei, dintre care 124 pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, 9 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și alte 2 pe linie silvică. De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere, 3 dintre acestea privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, iar ca măsuri complementare au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, fiind confiscați 2,35 metri cubi de material lemnos.“, precizează Poliția județului.

La capitolul fapte penale, oamenii legii au dat exemplul a 3 conducători auto surprinși la volan sub influența băuturilor alcoolice și al unuia care circula fără permis și cu autoturismul neînmatriculat.

Astfel, pe DJ 581, un tânăr de 25 de ani a fost surprins conducând un autoturism deși, potrivit aparatului etilometru, acesta avea 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alt bărbat, de 65 de ani, din Reșița, a fost testat după ce a produs un accident pe Bulevardul Muncii din municipiu. Omul pierduse controlul asupra direcției de mers, înfigându-se într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. Aparatul etilometru a indicat, în cazul său, un rezultat de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Iar alt reșițean de 41 de ani a fost testat pe strada Liliacului din municipiu, etilotestul înregistrând un rezultat de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toți cei 3 au fost conduși la spital, pentru recoltarea de probe biologice, alegându-se cu dosar penal.

La Bocșa, pe strada Țarcului, a fost tras pe dreapta autoturismul condus de un localnic de 40 de ani, polițiștii constatând că omul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, iar autoturismul nu figura înmatriculat în circulație. Fapt pentru care s-a ales cu dosarul penal pentru cele două fapte, iar cercetările continuă.

JCS-A.M.