Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conducerea societăţii a precizat că există comunităţi care refuză investiţii edilitare.

În cadrul proiectului „Modernizarea Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin“, proiect cu finanţare europeană în valoare de 110 milioane de euro au început lucrările în toate cele opt oraşe ale judeţului. Banii atraşi de Consilul Judeţen şi AquaCaraş sunt cele mai mari investiţii care se derulează la nivelul judeţului, dar lucrările nu se deruleză în ritmul pe care-l doreşte beneficiarul – SC AquaCaraş – în oraşele Oraviţa, Bocşa şi, în unele locuri, la Anina.

„Ritmul mai lent al lucrărilor se datoreză constructorilor. În etapa următoare pe finanţarea viitoare POS Mediu 2 valoarea investiţiilor va fi de 170 de milioane de euro, din care doar municipiul Reşiţa va beneficia de 42 de milione de euro. Pentru Reşiţa finanţarea ar fi fost mai mare cu 3,6 milioane de euro. Dar Primăria Reşiţa a înaintat o scrisoare AquaCaraş, prin care a solicitat ca, pentru cartierele Doman, Cuptoare, Secu şi Moniom, să se renunţe la banii europeni. Primăria Reşiţa a motivat că în aceste localităţi alimentarea cu apă se va face din alte surse de finanţare“, a precizat conducerea AquaCaraş. În a doua etapă a proiectului POS Mediu 2 au fost introduse, pe lângă cele opt oraşe, şi câteva comune. Şi în acest caz, AquaCaraş a precizat că Bozovici, Zăvoi şi Vama Marga au refuzat să facă parte din proiect.

„Mai există o situaţie similară în Băle Herculane, unde primăria nu a dorit să se introducă apă şi canalizare în toate locaţiile motivând o finanţare guvernamentală, care, din păcate, nu a mai venit. Problema este că cetăţenii sunt cei care suferă, iar unii primari dau cioara din mână pe vrabia de pe gard“, a mai precizat conducerea societăţii într-o conferinţă de presă susţinută ieri.