Caraş-Severin, Romania

La conferinţa de presă susţinută la Reşiţa în data de 12 februarie, am prezentat rolul determinant al municipiului în Revoluţia din Decembrie 1989. În urma apariţiei în presă a spuselor noastre, confraţi de ai noştri din oraşul frate Caransebeş au manifestat o oarecare nemulţumire în legătură cu cele declarate la acea conferinţă.

Dorim să precizăm că am organizat acea conferinţă de presă pentru că în proiectul de lege care cuprinde criteriile conform cărora se acordă noile certificate de luptător cu rol determinant în Revoluţie a fost publicată şi lista oraşelor cu rol determinant, iar municipiul nostru nu a fost trecut în listă. Faptul că Reşiţa nu apare pe lista din proiectul de lege este o eroare, cu atât mai mult cu cât în decembrie anul trecut Reşiţa a fost printre cele 11 oraşe care au primit din partea Guvernului medalia „Victoria Revoluţiei Române”.

Considerăm că am clarificat greşeala privind omiterea Reşiţei din listă deoarece am trimis documentele şi argumentele noastre la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist (SSPR). Am primit răspuns că, în baza cererii şi a documentelor, Reşiţa va fi inclusă în listă. Tot în baza documentelor ar putea intra pe listă şi alte oraşe care dovedesc că au avut un rol determinant în Revoluţia din Decembrie.

Acesta a fost scopul conferinţei de presă şi nu am dorit sub nicio formă să contrapunem rolul şi poziţia Reşiţei faţă de Caransebeş. Dimpotrivă, respectăm municipiul Caransebeş pentru că a făcut acelaşi lucru ca şi Reşiţa – a participat la Revoluţie, având eroii, răniţii, morţii şi luptătorii săi, care au avut un rol determinant în căderea dictatorului Ceauşescu şi a regimului comunist. Dacă am greşit ceva în afirmatiile noastre, ne exprimăm regretul, deoarece considerăm municipiul Caransebeş ca un oraş frate cu Reşiţa.

Nicolae Dumitru Vlădulescu, liderul Revoluţiei din Decembrie ’89 de la Reşiţa                               
Irinel Struţă, preşedintele Asociaţia Tinerilor Revoluţionari   

2 Comments

  1. Da, sigur că da, Reşiţa a avut un loc determinant! Fără Reşiţa, revoluţia ar fi fost înfrântă iar Ceausescu ar conduce şi astăzi. Se ştie că toate televiziunile din lume în acele zile transmiteau în direct din Reşiţa, oraşul determinant al revoluţiei române. O singură nedumerire mai am: moşule, ce-ai băut?

    • A baut cam ce beau si marea majoritate a…REVOLUTIONARILOR, autoredescoperiti mult ulterior Revolutiei…BANI DE LA BUGET, DIN BUZUNARELE prostilor, aia a baut si bea!!!

Adaugă comentariu