Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deputatul PNL de Caraş-Severin ia atitudine față poziţia parlamentarilor faţă de „ordonanţa traseismului“.

Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a trimis redacţiei un comunicat de presă prin care acuză PSD-ul că „dă a doua lovitură de stat: votează împotriva prevederii CCR ca aleșii locali să-și piardă mandatele. Atitudinea parlamentarilor din majoritatea guvernamentală reprezintă o nouă lovitură de stat, de data aceasta față de ordinea constituțională din România, prin faptul că nesocotesc în mod direct prevederile deciziei CCR despre «ordonanța traseismului». Și fac acest exact în cadrul procedurilor parlamentare care trebuie să pună de acord legea declarată neconstituțională cu observațiile Curții“.

Valeria Schelean precizează că „în cadrul ședinței comune a Comisiei Juridice și a Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, din data de 24 februarie, în care s-a discutat reexaminarea legii de aprobare a «ordonanței traseismului», parlamentarii majorității guvernamentale au propus două articole, dintre care unul prevede că legea este una de respingere a ordonanței, iar al doilea, suprinzător, prevede că toate efectele pe care le-a produs ordonanța neconstituțională se păstrează. Cu alte cuvinte, PSD dorește respingerea «ordonanței traseismului», dar, în același timp, vrea păstrarea efectelor migrației politice. Acest lucru reprezintă un paradox pe care nu-l pot explica juridic, dar îl pot explica politic prin temerea că, dacă va pierde consilierii locali, județeni și primarii care au migrat, PSD va pierde controlul în teritoriu. Dacă o asemenea lege va trece de Parlament, PNL va ataca din nou la Curtea Constituțională textul de lege adoptat de către parlamentarii majorității PSD“.

În concluzie, deputatul cărăşean consideră că „acest comportament politic nu poate fi tolerat și se impune de urgență demisia Guvernului Ponta, pentru că majoritatea care-l susține în Parlament terfelește democrația, Constituția și orice urmă de lege în România“.

1 Comment

  1. Valeria…Woodrea….ne lasi?! De ce nu te ocupi de copii….??? Chiar asa..DE CE ESTE NEVOIE SA FOLOSESTI O PALARIE PREA MARE PENTRU CAPUL TAU? Intreb in numele a mii de oameni care au crapat cu zile din cauza politicii PDL-Ba$$ecu !

Adaugă comentariu