Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cel puţin asta stabileşte o lege menită să dea o mână de ajutor persoanelor cu dizabilităţi care vor să lucreze.

Persoanele juridice care au cel puţin 50 de angajaţi au obligaţia de a angaja persoane cu handicap în proporţie de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi, după cum stabileşte Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Şi aici este vorba atât de autorităţile şi instituţiile publice, cât şi de celelalte persoane juridice, publice sau private.

Entităţile care au această obligaţie dar care nu angajează câte persoane cu handicap trebuie, pot alege totuşi pentru o altă obligaţie. În primul rând, există posibilitatea ca persoana juridică să plătească lunar, către bugetul de stat, jumătate din salariul de bază minim brut pe ţară, înmulţit cu numărul de locuri de muncă pentru care nu au angajat persoane cu handicap.

Cealaltă alternativă este achiziţionarea de produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat. În această situaţie, dacă valoarea bunurilor sau serviciilor cumpărate nu atinge suma datorată bugetului de stat, firma sau instituţia în cauză are datoria de a plăti, către stat, diferenţa.

Totuşi, dacă achiziţionează produse sau servicii a căror valoare depăşeşte obligaţia către bugetul statului, diferenţele se reportează în lunile următoare. În toate aceste situaţii, este necesară completarea formularului 100, ce poate fi descărcat de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro), de la secţiunea Declaraţii electronice, sau direct şi gratuit, de la ghişeele Fiscului cărăşean.

Adaugă comentariu